Lista błędów, których nie możesz popełnić w swojej restauracji

 1. Za jasno, za ciemno
 
W pierwszej kolejności zastanów się nad tym, co odgrywa największą rolę w Twojej restauracji. Podpowiem Ci, że smak potraw i doskonała obsługa lokalu gastronomicznego to nie wszystko. Gwarancją odpowiedniej atmosfery i poczucia komfortu gości, jest panujący w nim klimat. Kluczem do uzyskania właściwego nastroju, jest odpowiednie oświetlenie, które niestety nie w każdej restauracji prezentuje się najlepiej. Bardzo często zdarza się, że światło jest zbyt intensywne, lub wprost przeciwnie, w restauracji jest za ciemno. Oprócz głównych lamp wiszących przy suficie, pomyśl o dodatkowych źródłach światła. Mogą to być przepiękne,efektowne świece. Klasyczna dekoracja cudownie prezentuje się na stole. Niewątpliwą zaletą tej ozdoby, jest swoboda w łączeniu jej z innymi produktami. Przepięknie wygląda w wersji solo, jak i w zestawieniu z najróżniejszymi tematycznymi stroikami. Równie modnym i atrakcyjnym rozwiązaniem są mniejsze lampki dekoracyjne. Najciemniejsze zakamarki dekoracji, możesz rozświetlić świetlnymi drucikami, ozdobnymi drzewkami z lampkami led, lub ledowymi dekoracyjnymi żarówkami. Zjawiskowe świetlne dekoracje dla restauracji nadadzą wnętrzu wyjątkowego charakteru!

http://niebieskistolik.pl/proste/207-swiece-duni-proste-100szt-25cm-zolte.html

http://niebieskistolik.pl/tealighty/747-podgrzewacze-tealighty-50szt8h.html

http://niebieskistolik.pl/drzewka-i-lampki/1514-drucik-swietlny-microled-na-baterie-5m-50ledow.html

http://niebieskistolik.pl/1845/drzewko-z-ledowych-kwiatow-45cm.jpg


2. Im nas więcej, tym weselej
Nie zawsze. A już na pewno nie w przypadku dekoracji. Jeżeli siadając do stołu widzisz bieżnik, a na nim serwetki, podkładki, kieszonki, owoce, szklane pojemniczki, trzy solniczki, i cztery rodzaje stroików, to znaczy że coś jest nie tak. Pamiętaj że patrząc na stół w pierwszej kolejności powinieneś zauważyć pięknie przygotowane potrawy. Cała reszta, to tylko dodatek. Pozbądź się przedmiotów, których jedyną funkcją jest zbieranie kurzu i zdecyduj się na mniejszą liczbę dekoracji na stole. Efekt będzie zdecydowanie lepszy!

http://niebieskistolik.pl/biezniki-dekoracyjne/1487-bieznik-juta-z-koronka-natural-wybor-trendsetterek.html

http://niebieskistolik.pl/biezniki-dekoracyjne/1488-bieznik-juta-szary-melanz-28cmx5m.html

3. Wszystko i nic
Wnętrze które u samego progu kuje Cię w oczy, a jego wystrój nie pozwala do końca zdefiniować w której epoce się znajdujesz, nie wygląda zachęcająco. Restauracja, której ściany zdobią obrazy słynnych dziewiętnastowiecznych malarzy, a całość uzupełniają różowe błyszczące girlandy w zestawieniu z zielonymi zasłonami ozdobionymi cekinowymi motylami, nie cieszy się największym powodzeniem. Jeżeli takie zestawienia królują w Twojej restauracji, oznacza to że aranżacja wnętrza wymaga szybkiej interwencji. Bądź konsekwentny w stylistyce, którą zdecydujesz się wykorzystać. Nie dobieraj dodatków „na siłę”. Możesz zdecydować się na lekkie papierowe dekoracje dla restauracji lub drewniane dekoracje dla restauracji. Najbardziej efektowne aranżacje powstają z najbardziej prostych, klasycznych produktów.


http://niebieskistolik.pl/dekoracje-z-papieru/714-rozety-papierowe-3szt-kremowe.html


http://niebieskistolik.pl/dekoracje-z-papieru/719-rozety-papierowe-3szt-kremowe.html



http://niebieskistolik.pl/na-swiece-pienkowe-i-kule/660-krazek-drewniany-naturalny-o25cm.html



 
4. Niska jakość
Aby nie martwić się o jakość dekoracji, od razu zdecyduj się wymienić plastikowe tacki i pojemniki na słodkości na efektowne szklane pojemniki. Pozbądź się także nieświeżych kwiatów i paneli imitujących drewno. Usuń z restauracji meble, które za chwilę się rozpadną. Zamiast papierowych serwetek, postaw na cudowne ozdobne flizelinowe serwetki. Dbałość o najmniejsze detale to gwarancja doskonałego wystroju wnętrza.

http://niebieskistolik.pl/40cm-x-40cm/20-serwetki-dunisoft-40x40cm-720szt-kremowe.html

http://niebieskistolik.pl/pojemniki-szklane/307-pojemnik-szklany-klasyczny-17cm.html

http://niebieskistolik.pl/pojemniki-szklane/1416-paterka-szklana-na-slodkosci-16cm.html


5. Niewygodna
Podczas aranżacji wnętrza postaw na komfort i wygodę. Zrezygnuj z niewygodnych krzeseł, na których klienci nie posiedzą zbyt długo. Żeby zatrzymać Gości w restauracji, zadbaj o ich komfort! Pamiętaj że restauracja to miejsce w którym klienci chcą spędzić miło i wygodnie swój cenny czas.


6. Konserwa
Nie popełniaj błędów większości restauratorów. Podążanie za trendami wbrew swoim wizjom nie zawsze przynosi oczekiwane rezultaty. Zacznij świadomie kreować trendy i wyróżnij się spośród konkurencji. Twoje pomysły muszą być mądre i kreatywne. Tylko ciekawe koncepcje odnoszą sukces!


Dekoracje sal i stołów restauracji znajdziecie w: internetowym sklepie z serwetkami, świecami i szkłem dla HoReCa NiebieskiStolik.pl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...