Co warto zmienić w restauracji przed świętami? Wiosenne pomysły na dekoracje stołu w lokalu

Początek nowego sezonu to najlepszy czas, aby pomyśleć o zmianach w restauracji.  Wiosenna pogoda inspiruje do zmian. Zbliża się także okres świąteczny, dlatego warto pomyśleć o świątecznym akcencie w restauracji. Jak wprowadzić wiosnę na restauracyjne stoły? I czy warto dekorować restaurację na Święta Wielkanocne? Zapraszam do zapoznania się nowym artykułem na temat wiosenno-świątecznych dekoracji i dodatków dla restauracji.



Święta Wielkiej Nocy zbliżają się wielkimi krokami. Czas świąt to okres, który spędzamy w gronie bliskich, lokale są w tym czasie zamknięte i większość z nich zaprasza gości dopiero po świętach. Czy warto dekorować restaurację na Wielkanoc i inwestować w świąteczne ozdoby i dekoracje? Dobrym pomysłem będzie wykorzystanie dodatków nawiązujących do tematu świąt wielkanocnych, ale nie typowo świątecznych, które po tygodniu będzie trzeba schować do szafy. Sztuczne, słabej jakości dekoracje nie będą w tej sytuacji najlepszym pomysłem i zbędnym wydatkiem.
W co warto zainwestować? Na pewno dobrym pomysłem na wiosenne i świąteczne dekoracje będą świeże dodatki - wiosenne kwiaty, zioła, rzeżucha, świeże owoce. Naturalne dekoracje są stosunkowo niedrogie, a przy tym wprowadzą odpowiedni klimat w restauracji. Rośliny można pięknie wyeksponować w szklanych wazonach i naczyniach dekoracyjnych. Dostępne są pojemniki, bomboniery, misy i patery o różnych formach, które prezentują się bardzo okazale. Szklane dodatki o pięknym kształcie same w sobie stanowią piękną dekorację, uzupełnione o naturalne dodatki stworzą cudowny wystrój restauracji. Ozdoby z sezonowych kwiatów i owoców mają wiele zalet, między innymi taką, że można dopasować je do stylu i wystroju, który już panuje w restauracji. Tym sposobem niewielkim kosztem i nakładem pracy można w bardzo szybki i prosty sposób sprawić, że we wnętrzu zapanuje miły, wiosenny klimat. Świeże i zielone dodatki w połączeniu z wiosennym menu, pobudzą zmysły i apetyty restauracyjnych gości.



Co jeszcze warto zmienić w restauracji na stole przed świętami? Na przykład serwetki, które są nieodłączonym elementem na stole w każdej restauracji. Przed świętami warto zmienić aranżację na bardziej świąteczną. Znajdziemy mnóstwo serwetek z wielkanocnymi i wiosennymi motywami. Szczególnie warte uwagi są serwetki flizelinowe. Grube serwetki doskonale prezentują się na stole, dodatkowo układają się w formy tak samo dobrze, jak duże serwety materiałowe. Do świąteczno-wiosennych aranżacji pasują wyśmienicie wzory z sezonowymi kwiatami - żonkilami, tulipanami, np. takie jak te, które można zobaczyć tutaj http://wszystkodlarestauracji.pl/sklep,1,7560,serwetki_duni_40x40cm_spring_signs_250szt.htm
Obecnie na rynku dostępnych jest wiele wzorów, które z powodzeniem dopasować można do charakteru lokalu - zarówno o nowoczesnym designie, jak i restauracji w tradycyjnym stylu.
Dodatkowo dostępne są całe kolekcje z jednym motywem, dzięki którym doskonale można wyposażyć restaurację i ozdobić stoły w dekoracje z tym samym akcentem. Do serwetek dobrać można pasujące bieżniki, podkładki pod talerze, czy narzuty na stół. Kolekcje serwetek i bieżników oraz wiosenne dodatki na stół można znaleźć w sklepie internetowym WszystkoDlaRestauracji.pl 






Dekoracje sal i stołów restauracji znajdziecie w: internetowym sklepie wysyłkowym z asortymentem dekoracji i ozdób WszystkoDlaRestauracji.pl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...