W jaki sposób podać deser na przyjęciu, aby zrobić wrażenie na gościach? Sprawdź!
Torty i ciasta podawane są gościom
podczas różnego rodzaju przyjęć, również tych organizowanych w
restauracjach. Bez względu na to, czy są to urodziny, przyjęcie
ślubne, komunijne czy okazjonalny jubileusz – słodki deser zawsze
jest zwieńczeniem uroczystego posiłku.
Warto zadbać o to, aby ciasto
zostało podczas uroczystości podane w elegancki sposób i nie tylko
pysznie smakowało, ale również ładnie prezentowało.
Najlepszym, najbardziej efektownym
sposobem na podanie deseru jest wykorzystanie do tego celu pięknej
patery do ciasta. Największe wrażenie robią patery dwu- lub
trzypoziomowe, zdobione ażurowymi lub tłoczonymi wzorami.
Innym, oryginalnym pomysłem na
podanie gościom słodkiego poczęstunku jest użycie małych,
szklanych paterek, stawianych przy każdym indywidualnym nakryciu.
Paterki, w których wnętrzu
ukryć można kawałek ciasta, dekorowane muffinki i inne słodkości,
wyglądają wykwintnie i wywołują duże wrażenie na gościach.
Patery oraz paterki na ciasto dostępne są w sklepie internetowym
WszystkoDlaRestauracji.pl.
Dekoracje sal i stołów restauracji znajdziecie w: internetowym sklepie wysyłkowym z asortymentem dekoracji i ozdób WszystkoDlaRestauracji.pl