W jaki sposób podać deser na przyjęciu, aby zrobić wrażenie na gościach? Sprawdź!

Torty i ciasta podawane są gościom podczas różnego rodzaju przyjęć, również tych organizowanych w restauracjach. Bez względu na to, czy są to urodziny, przyjęcie ślubne, komunijne czy okazjonalny jubileusz – słodki deser zawsze jest zwieńczeniem uroczystego posiłku.

Warto zadbać o to, aby ciasto zostało podczas uroczystości podane w elegancki sposób i nie tylko pysznie smakowało, ale również ładnie prezentowało.

Najlepszym, najbardziej efektownym sposobem na podanie deseru jest wykorzystanie do tego celu pięknej patery do ciasta. Największe wrażenie robią patery dwu- lub trzypoziomowe, zdobione ażurowymi lub tłoczonymi wzorami.




Innym, oryginalnym pomysłem na podanie gościom słodkiego poczęstunku jest użycie małych, szklanych paterek, stawianych przy każdym indywidualnym nakryciu. Paterki, w których wnętrzu ukryć można kawałek ciasta, dekorowane muffinki i inne słodkości, wyglądają wykwintnie i wywołują duże wrażenie na gościach.



Patery oraz paterki na ciasto dostępne są w sklepie internetowym WszystkoDlaRestauracji.pl.

 Dekoracje sal i stołów restauracji znajdziecie w: internetowym sklepie wysyłkowym z asortymentem dekoracji i ozdób WszystkoDlaRestauracji.pl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...