Jeżeli prowadzicie restaurację bądź kawiarnię świetnym sposobem, by skusić gości do częstego odwiedzania lokalu są przepyszne słodkości, najlepiej samodzielnie wypiekane. A jak pięknie je zaprezentować? Aktualnie na czasie jest słodki barek, który możecie stworzyć bez dużego nakładu pracy, wykorzystując przeróżne patery, stojaki na muffiny czy szklane słoje, którym postanowiłam poświęcić dzisiejszy post.
Szklane pojemniki z pokrywą to świetny sposób, by wyeksponować regionalne wypieki, kruche ciasteczka czy cukierki. Będą kusiły gości swoim wyglądem (i pewnie zapachem!) i umilały im wieczory oraz popołudnia spędzane w kawiarni czy restauracji. Na uwagę zasługują przede wszystkim wykonane z grubego szkła wysokiej jakości szklane słoje z pokrywą. Występują w trzech wysokościach, które pozwolą stworzyć spójną kompozycję: 16cm, 22cm i 27cm. Każdy słój ozdobiony jest oryginalnym napisem a amerykańskim stylu: Candy Shop. Słoje z tym motywem są w tym sezonie bardzo modne, więc prowadzony przez Was lokal nabierze modernistycznego charakteru. Już one same mogą stać się bazą do stworzenia candy baru z prawdziwego zdarzenia.
Dekoracje sal i stołów restauracji znajdziecie w: internetowym sklepie z serwetkami, świecami i szkłem dla HoReCa NiebieskiStolik.pl