Dekoracyjne trendy w restauracji na wiosnę 2014

Dekoracja w restauracji może stać się drugim - zaraz po wyjątkowym menu, elementem charakterystycznym restauracji. Goście chętnie wrócą do lokalu, aby zobaczyć, co zmieniło się od ich ostatniej wizyty. Warto zatem zmieniać nie tylko dania w karcie menu, ale także wystrój restauracji. Dziś zapraszam do zapoznania się z najnowszymi trendami w dekoracji restauracji na sezon wiosna/lato 2014.

Pastelowe kolory i kwieciste wzory
Żywe kolory i wzory zaczerpnięte prosto z natury wprowadzą do wnętrza świeży powiew wiosny i sprawią, że lokal wypełni promienna atmosfera. Serwetki flizelinowe, bieżniki i narzuty to doskonałe dekoracje na stół, które pozwolą uzyskać ciekawy efekt. Dodatki w modnych wiosennych wzorach można znaleźć tutaj http://wszystkodlarestauracji.pl/sklep,127,dekoracje_stolu_kolekcje.htm Goście powracając do restauracji w nowym sezonie będą mile zaskoczeni odmienionym wnętrzem.




Nic tak nie zmienia wnętrza jak nowy kolor. Jak wprowadzić nowe barwy do wystroju restauracji? Drastyczne zmiany nie są konieczne. Wystarczy kreatywny pomysł i kilka dodatków. Świetnym rozwiązaniem na nowe wiosenne kolory we wnętrzu mogą być np. kolorowe serwetki, kompozycje w szklanych wazonach wypełnionych hydrożelem. Lub tak jak na zdjęciu poniżej fantazyjna dekoracje pod sufitem. Do ich zrobienia można wykorzystać materiały dekoracyjne w postaci kolorowych wstążek, kryształowych zawieszek, girland lub wykorzystać gotowe do zawieszenia dekoracje w postaci papierowych kul lub rozet.Szeroki wybór inspirujących dodatków do dekoracji można znaleźć na stronie http://wszystkodlarestauracji.pl/sklep,81,materialy_dekoracyjne_organza.htm



Źródło: home-designing.com


Naturalne dodatki i aranżacje w szkle
Jeżeli restauracja stawia prosty design i minimalizm naturalne dodatki w postaci ziół lub kompozycje z kwiatów będą idealne do dekoracji wnętrza. Zioła można sadzić w ceramicznych donicach. Kwiaty pięknie prezentują się w dekoracyjnych wazonach, np. typu martini, pilsner, wazonach. Świetnym pomysłem na naturalne ozdoby restauracji mogą być również sezonowe owoce. Można ułożyć je w szklanych misach, owocnicach lub paterach. Jeżeli dekorujemy większe przyjęcie świetnym pomysłem będzie wykorzystanie dużych wazonów, które posłużą do ekspozycji
Oryginalnym sposobem na  dekoracje wnętrza kawiarni lub restauracji mogą być kompozycje w szklanych naczyniach. Doskonale do tego rodzaju aranżacji nadaję się wazony o niestandardowych kształtach, np. wazon hiacyntówka, a także szklane klosze dekoracyjne oraz szklane naczynia wiszące. 

Źródło: home-designing.com


Latarenki i lampiony
Wiosna to pora, kiedy do życia wracają restauracyjne ogródki to także początek imprez plenerowych. Oświetlenie restauracyjnych werand i ogródków to niezbędne wyposażenie zewnętrznej części restauracji, które może być zarazem świetną dekoracją. Obok tradycyjnych lamp świetnie prezentują się ozdobne latarenki na świece i lampiony. Po zmroku nastrojowe światło stworzy przyjemną atmosferę.
Warto zwrócić uwagę, aby rodzaj oświetlenia, które wybierzemy pasował do charakteru i klimatu lokalu. Np. do restauracji w stylu prowansalskim doskonałe będą romantyczne latarenki, do lokalu w minimalistycznym stylu papierowe lampiony.








Dekoracje sal i stołów restauracji znajdziecie w: internetowym sklepie wysyłkowym z asortymentem dekoracji i ozdób WszystkoDlaRestauracji.pl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...